dimarts, 1 de juny del 2004


L’ESPIELL (finestreta, finestrella que serveix per observar)

El Ple municipal del 8 de Juny 2004.

Assisteixo amb certa assiduïtat als Plens Municipals i voldria a falta d’altre mitjà de comunicació donar la informació de lo que passa en els Plens. Els actes son públics però també monòtons i aburrits i sobre tot no assisteix gaire gent encara que es tracten assumptes que ens afecten o afectaran a tots els garriguencs.
En primer lloc es van aprovar assumptes de tràmit, això si amb la majoria dels vots dels regidors assistents.
Lo que més van dedicar els nostres regidors a parlar va ser respecta a la problemàtica dels alumnes que no han trobat plaça, després de la pre-inscripció, en el GIROI, Després d’una intel·ligent presentació de la Sra. Neus Bulbena dels passos que ha donat l’actual govern de l’Ajuntament, sense haver pogut solucionar-ho a gust dels pares dels alumnes que van quedar els seus fills fora del col·legi Giroi, és va aprovar una moció presentada por IC-V per tots els regidors de l’Ajuntament, incloent-hi que es faci quan abans el desdoblament del P3 i P4 en el Giroi, en tot cas abans del curs 2006-2007 degut a les obres que s’han de fer a l’Escola.
El govern de l’Ajuntament es va comprometre a solucionar els problemes o barreres arquitectòniques que hi ha la Garriga pels discapacitats, i de elaborar i estudiat un Pla de Mobilitat i Accessibilitat que millori la qualitat de vida dels garriguencs.
El grup IC-V va manifestar la seva preocupació per la manca de places per participar en “el Quercus”. Quan el regidor d’esports va dir que havien quedat desbordats per falta de places, donat que no tenen prou espais per les activitats del Quercus, el portaveu de CIU va demanar que això se solucionés cobrin la pista nº 1 que ells ja pensaven fer-ho. Dos regidors d’esquerres van dir que els seus fills en diferents ocasions s’han quedat fora i no van fer res per que poguessin entrar-hi pel seu càrrec de regidor, Només faltaria !!
Respecta el prec de IC-V de que es regularitzi el pas de vianants a la cruïlla de la carretera de Samalús-Carrer Banys. el regidor Sr. Aleix Valiente va dir que es farà la setmana següent a la del ple.
Sembla que per fi es canviarà la senyera que hi ha el balcó de l’Ajuntament, que donava una pobre impressió del nostre poble, s’estava esperant un nou màstil per fer-ho a ser possible per Corpus. Espero que hagi sigut axis.
A instància de CIU, l’assumpte d’obrir el mercat setmanal també quan sigui un festiu, sembla que la posició de l’Ajuntament és la de atendre a la normativa legal o sigui la que fitxi els horaris comercials, en tot cas l’Ajuntament farà una consulta a tots els comerciants de la Garriga.
L’anècdota d’aquest ple la va donar l’Alcalde quan a preguntes de CIU no va contestar a la pregunta que se li havia fet en un anterior ple ¿Quantes hores seguides pot treballar un policia?, perquè no se’n recordava de la pregunta o no sabia la resposta, va tornar dir que la contestarà en el proper ple.


Frederic Moreno i Julián

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici