dissabte, 31 de maig del 2008



Participació política i ciutadania



La participació política i ciutadania ha de ser un projecte, obert a tota la ciutadania, i ha de pretendre:
Que les persones amb ganes de participar i d’aportar idees i iniciatives puguin participar en les decisions que han de prendre els governants. S’han de convocar fòrums de debat dels temes que preocupen els ciutadans i ciutadanes, i fomentar la participació per trobar la manera de tenir el poble que vol la majoria. sense interessos partidistes. Debatre propostes properes a la ciutadania per que puguin ser inclosos en els de projectes que ha d’aprovar el Govern local.
Prioritzar el que realment és important a la ciutat i per a les persones. Un treball de la ciutadania per al poble, des de les persones per a les persones.
Volem que se’ns adrecin persones amb inquietuds tant polítiques com socials, amb visió de ciutat que volen prendre part des de la societat civil amb sensibilitat pels valors cívics per a l’educació, la immigració, la pau, la solidaritat i el respecte del medi ambient. I el respecte a totes les persones sense discriminació de: raça, religió o origen.
Des de l’ajuntament s’ha de fomentar la participació ciutadana i el debat, impulsar la consulta ciutadana en la presa de decisions. Participar en el model de poble homes dones nens i nenes formulant les seves necessitats i la forma que volen que es resolguin. En definitiva, poder fer una crítica constructiva i una aportació d’idees per millorar el poble i la qualitat de vida de tots i totes nosaltres.
Per això Unió Democràtica de catalunya i la Federació de Convergència i Unió necessitem de la ciutadania que presentin idees, queixes o qualsevol tipus de suggeriments; que entre tots i totes puguem discutir, treballar i plantejar per fer una activitat participativa i constructiva.

1 comentaris:

Blogger babs ha dit...

La participació ciutadana és un dels deures de la societat democràtica, tot i així no cal oblidar el cert desengany per part de la ciutadania en vers els polítics.

1 de juny del 2008, a les 12:08

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici