dimarts, 27 de gener del 2009

TREBALLADORS AUTÒNOMS I AJUNTAMENTS EN L'EXECUCIÓ D'INVERSIONES FINANÇADES PEL FONS D'INVERSIÓ LOCAL


Els ajuntaments han de posar en marxa obres fiançades pel FEIL, que estan dintre de les mesures aprovades pel Govern Central per activar l’economia i fer front a l’atur del Sector de la Construcció.
Una vegada més constatem que l’Administració oblida als treballadors per compte pròpia tant els independents com els anomenats dependents (treballen per un sol empresari) coneguts pel nom autònoms. Son petits empresaris sense personal o amb poc personal i que han set i son molt importants pel desenvolupament del nostre teixit empresarial català i les economies locals.
El RD 9/2008 de 28-11-2008 s’oblida dels treballadors per compte pròpia o autònoms que estan en situació de “cessament de l’activitat” i només s’inclouen les situacions dels treballadors per compte aliè o contractats, aplicant l’analogia normativa s’hauria de considerar la situació de cessament d’un autònom com si fos un desocupat i també es podria considerar els treballadors autònoms dependents que estiguin registrats en el INEM.
Es necessari per part de l’administració local un control exhaustiu sobre les seves inversions del compliment dels pagaments de les prestacions subcontractades per una empresa, en un termini màxim de 30 dies data factura i no 90 i fins 120 com solia passar fins ara
També demanaríem als ajuntaments que comptin amb els autònoms a l’hora de contractar i d’acord amb el RD llei permetre la exclusió de l’obligació de ser empresa classificada per els contractes inferior a 350.000 Euros, això permetria que per obres petites finançades pel FIEL puguin participar els autònoms, també veuríem positivament que es fes una reserva del 15 o 20 % de les adjudicacions a favor dels treballadors autònoms per millorar la ocupació d’aquest sector empresarial.
Confiem en els ajuntaments del Vallès Oriental, que tinguin en compte aquesta vegada els treballadors autònoms dependents o independents a l’hora de contractar aquestes inversions destinades a cobrir la desocupació i a impulsar l’activitat econòmica de la nostre comarca.


Frederic Moreno
President de l’As. Catalana de Treballadors per Compte Pròpia V.O.

1 comentaris:

Blogger Joan Fuertes ha dit...

Ja se sap que els autònoms son una "especie a extinguir". si més no, basta mirar la normativa que regula la seva activitat. Ara, sembla que els permetran inscriure a l'atur, però amb unes condicions draconianes, de manera que no m'estranya el que escrius.

27 de gener del 2009, a les 22:48

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici