diumenge, 7 de setembre del 2008

11 DE SETEMBRE: DOLÇA CATALUNYA, PATRIA DEL MEU COR !



A TOTS ELS CIUTADANS: CATALANS I CATALANES


Amb un nou curs polític i social després de les vacances, els militants I simpatitzants d’Unió amb motiu de la Diada del onze de Setembre volem participar activament amb la nostre col·laboració i cridem a la població a viure-la amb plenitud i esperança, festivament, sense que perdi, però, la reivindicació i afirmació del nostre fet nacional.

Després de la plena recuperació democràtica és el moment oportú per retre l’homenatge a les persones que han servit al nostre país amb generositat i amb sentit patriòtic, tot defensant i promovent la cultura i la llengua i treballant per millorar-hi la qualitat de vida i en definitiva per assolir-ne el progrés material i els valors humanístics de les persones.

Cal reivindicar la identitat i la dignitat de la nostre nació catalana: el catalanisme no ha caducat i no es propietat de cap partit és de tots, però no volem perdre el tren del futur (aeroports, dèficit de la balança fiscal, globalització…) i això ens obliga a tots a buscar les vies que ens portin a la millora de la democràcia.

Aquest any celebrem el setantè aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera (abril-1938) un patriota català, quan anava camí del seu destí al País Basc per fer-se càrrec de la representació catalana, va ser agafat per les tropes de Franco i afusellat a Burgos per ser catalanista. Es don la circumstancia que el President Companys l’havia enviat al País Basc per protegir-lo, perquè estava amenaçat per les forces d’extrema-esquerra catalanes per la seva condició de cristià. És un exemple per nosaltres per que amb la seva determinació i coherència va estar al servei d’un projecte i un país.

Volem recolzar un model social i just amb fraternitat, on les persones i les famílies puguin contribuir al benestar comú, on es respecti la vida i es reconeixien el dret a l’educació i a la llibertat d’ensenyament, on s’eradiqui la violència domèstica, on es facin compatibles el respecte al medi-ambient amb un desenvolupament social i econòmic i on es treballi sense defallença per la cohesió social i territorial i una convivència fecunda.

Seguirem treballant amb il·lusió renovada, des de la nostre estimació a: Catalunya i a la seva gent.

VISCA CATALUNYA !

Frederic Moreno i Julián

President de l’Agrupació local de la Garriga d’Unió Democràtica cde Catalunya

1 comentaris:

Blogger Joan Fuertes ha dit...

Feu algun acte especial a La Garriga?

8 de setembre del 2008, a les 22:51

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici