dilluns, 1 de juny del 2009

V TROBADA DELS CATIFAIRES DE CATALUNYA A BLANES










Ven d’horeta va arribar la Colla de Catifaires de la Garriga a la ciutat de Blanes a la vora de la Mediterrània. A primeres hores i al passeig que dona al mar ja notaven les olors i la brisa que donen les onades i el vent a la platja de Blanes.
Com es tradicional ens van rebre els organitzadors amb una xocolatada què donat el dia grisós que feia ens va anar de mil meravelles.
En guany varem tenir invitada la colla que va venir de terres Canàries de la Orotava i que van fer una original catifa amb pedretes de mil colors. Les diferents colles de les Associacions convocades van anar preparant els diferents dibuixos que desprès quedarien adornats per mil una flors i de molt diferents formes d’elaborar-les, amb colors i olors que serien admirats per la molta gent que va anar a veure les catifes durant tot el matí i la tarda.
A mitja feina una sardinada i una botifarrada regat amb un vi claret que va donar força als participants per acabar la feina abans de la recepció que va donar l’Ajuntament de Blanes.
Pels catifaires aquesta es la nostra autentica festa ja que per Corpus no hi ha temps per la feinada que don i per la posterior celebració de la Festa del Corpus, per això les catifes son de mida diferent a les acostumades a fer per Corpus, encara que una mica més petites no per això menys vistoses i treballades.
La Garriga va voler sumar-se l’homenatge de Amades persona que va dedicar la seva vida a recollir i donar a coneixer les tradicions i costums de Catalunya i per això la imatge de la catifa va representar la figura d’Amades el qual va ser agraït per la Fundació que porta el seu nom i que en guany li dedica l’homenatge.
Les autoritats de tots els pobles i ciutats participants van assistir al final del matí per interessar-se per les catifes fetes i per felicitar als catifaires que havien participar fent un acte on celebren els regidors de l’ajuntament els plens municipals i que te una bonica vista al mar.
Durant el dia se celebraren molts actes al carrer pel motiu de la jornada i per honorar als catifaires de Catalunya assistents acabat amb un àpat de germanor on es van entregar obsequis a les associacions participants i autoritats que ens van acompanyar.
A la tarda es va donar l’acte per acabat en una ultima visita a les catifes
I fins l’any que ve Catifaires de Catalunya cadascú al seu Poble o Ciutat que passeu un bon Corpus 2009.

Frederic Moreno
































0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici